Over ons

Het bestuur van de Molse Schaakclub heet u van harte welkom!

Even een kort en krachtig woordje uitleg over onze club en deze website. Voor alle duidelijkheid, op alle groene woordjes kan u klikken voor meer informatie.  Hier ziet u een korte video met wat uitleg over de basisfuncties en -functionaliteiten van deze website.

In 2014 hebben wij de Molse Schaakclub na 18 jaar weer opgestart. Wij zijn lid van de Belgische schaakbond alsook de Vlaamse en Antwerpse Liga. Ons clublokaal bevindt zich in Lokaal dienstencentrum in Ten Hove in het centrum van Mol. 
Wij komen hier nagenoeg iedere vrijdagavond om 20u00 samen om een potje te schaken onder vrienden. Om absoluut zeker te zijn van onze aanwezigheid kijkt u best even bij de activiteiten

In verband met schaakinitiaties bij scholen kan er afgestemd worden via 0473/371363.

We geven jeugdschaakles aan kinderen van 6 of 7 tot 15 jaar oud.  Op zondag (10-12u)  kunnen alle jeugdspelers komen schaken in Ten Hove tijdens de jeugdschaak.  Kinderen die nog geen lid zijn, kunnen tot drie keer gratis deelnemen.  Daarna verwachten we wel dat ze lid worden.   

Regelmatig geven we ook gratis schaakinitiaties voor volwassenen.  Indien u interesse heeft, laat het ons zeker weten via schaakles@molseschaakclub.be.

U kan, als u wil, op deze website een potje correspondentieschaak spelen tegen een van onze leden om van het niveau te proeven. U kan ook geheel vrijblijvend langskomen om kennis te maken en live een partij te spelen. Na een paar keer geproefd te hebben, kan u zelf al dan niet beslissen om lid te worden. De voordelen van lid te worden zijn heel uitgebreid. Naast het Clubkampioenschap kan u, als u dat wenst, deelnemen aan onder andere de Interclub en het Zilveren Toren toernooi. Iedereen, van jong tot oud, man of vrouw, volleerd of beginnend, is van harte welkom in onze club.

In mei 2019 verscheen er over de Molse schaakclub een uitgebreid artikel in de GVA onder  de rubriek Vereniging van de week, nadat we ons ledenaantal op korte termijn zagen vervijfvoudigen.

Als u nog verdere vragen heeft, kan u eerst eens kijken bij de Frequently Asked Questions of u kan ook een e-mailtje sturen naar bestuur@molseschaakclub.be.

Hieronder kan u alvast een filmpje bekijken om de sfeer van de club wat op te snuiven. Wij hopen u zeer snel welkom te mogen heten!