Reacties

Online schaken - reactie op: Online Lichess Blitz Toernooi 2 weken 1 dag geleden

Het eerste toernooi was heel goed meegevallen.  Voor meer online schaakplezier verwijs ik graag naar dit overzicht.

The coldest game (Netflix) - reactie op: Queen of Katwe 1 maand 16 uur geleden

Tijdens de koude oorlog speelt Bill Pullman een alcoholische Amerikaanse GM die het in Polen moet opnemen tegen de Russische titelverdediger. De eerste partij, gewonnen door opgave van de Rus, heeft Pullman veel achterstand in kwaliteit, maar hij staat plots positioneel miraculeus gewonnen. De andere partijen kon ik niet zo goed zien. Was niet slecht, deed me beetje denken aan de serie The Americans.

Bedankt, aangepast. - reactie op: Zilveren Toren 2020 Afdeling 1 ronde 6 1 maand 6 dagen geleden

Bedankt, aangepast.

Mooi verslag van de spannende - reactie op: Zilveren Toren 2020 Afdeling 1 ronde 6 1 maand 6 dagen geleden

Mooi verslag van de spannende feiten maar het was in Brasschaat niet Borgerhout (>begin verslag)

Paul

Ik kan deze online database - reactie op: Chess apps voor je smartphone 3 maanden 2 weken geleden

Ik kan deze online database ook aanbevelen https://www.365chess.com/players/Ildar_Sharipov, je bent gemotiveerder wanneer je de resultaten ziet;)

Scherp - reactie op: Victor Berckmans wint chess@halloween 5 maanden 6 dagen geleden

Tja, die mat was de enige moment dat ik niet scherp was ;)

Oostende - reactie op: 2de plaats voor Arne in Oostende 8 maanden 4 weken geleden

Wederom een zeer knappe prestatie, proficiat !!!

Zilveren Toren 4 jaar promotie op rij - reactie op: Molse schaakclub promoveert 2 jaar na elkaar in Zilveren Toren 1 jaar 3 dagen geleden

Dikke proficiat aan de eerste ploeg van Mol die ook dit jaar promoveert !!!  4 jaar promotie na elkaar in de Zilveren Toren, wie doet dat na ?  Ongelooflijk, Mol speelt volgend jaar in eerste afdeling !!!

Leuk initiatief! - reactie op: Schaken op woensdag 1 jaar 2 maanden geleden

Leuk initiatief!

Tip: steeds als het zeker doorgaat op woensdag, zet misschien vooraf een berichtje op de "Schakers-Messengergroep" en/of misschien zelfs op de "Whatsapp-groep (volwassen leden)".

Stoelenschaak - reactie op: Gezellig schaken op zondag 1 jaar 4 maanden geleden

Briljant idee, die stoelenschaak :) chapeau aan Benny

Leer schaken op 1 avond - reactie op: Leer schaken op 1 avond 1 jaar 5 maanden geleden

Op één avond leren schaken is ook voor volwassenen niet zo eenvoudig.  Vooraf toch al eens de loop van de stukken bestuderen maakt het allemaal wat gemakkelijker verteerbaar. ;-)

Jeugdschaak - reactie op: Eerste schaakdag 1 jaar 7 maanden geleden

Mooi om te zien dat er zoveel animo was op de eerste seizoensjeugdschaak :)

Opkomst - reactie op: Cas Baelus wint eerste Mols jeugdtoernooi 1 jaar 10 maanden geleden

De clubpromotor zal een extra inspanning leveren om zoveel mogelijk deelnemers op de been te krijgen op 17 juni en de resterende zondagen daarvoor :)

Kampioen - reactie op: Zilveren Toren 2018 afdeling 3 ronde 8 2 jaar 2 dagen geleden

And the answer is: we promoveren als kampioen !!!

Zilveren Toren 3 jaar promotie op rij - reactie op: Molse schaakclub promoveert 2 jaar na elkaar in Zilveren Toren 2 jaar 1 week geleden

Mol promoveert ook dit jaar weer in de Zilveren Toren.  3 jaar op rij !!!  Zo spelen we volgend jaar in 2de afdeling.  Wat een droomscenario !

schaakboeken - reactie op: Schaakliteratuur 2 jaar 2 weken geleden

great !! thanks !!

Schaakboeken - reactie op: Schaakliteratuur 2 jaar 2 weken geleden

Heb mijn boeken toegevoegd.  Is maar een beperkte verzameling.  De zes boeken van Max Euwe zijn voor de meeste schakers van de Molse schaakclub aan te raden. :-)

Tournée Minérale - reactie op: Tournée Minérale - Een maand zonder alcohol 2 jaar 1 maand geleden

Tournée Minérale zit er weeral op.  Dikke proficiat aan iedereen die heeft meegedaan, dus ook aan me zelf. Voila, ook complimentendag ontgaat me niet

ZT 2018 afdeling 5 ronde 4 - reactie op: Zilveren Toren 2018 afdeling 5 ronde 4 2 jaar 1 maand geleden

Inderdaad, ervaring opdoen is momenteel het allerbelangrijkste.  Puntjes scoren zal nog wel volgen.  Trouwens heel leuk om te zien dat Theo de polo van de Molse schaakclub draagt.

Literatuur - reactie op: Schaakliteratuur 2 jaar 1 maand geleden

Artikel is in de maak met daarin alle materiaal (boeken, dvd’s,...) dat kan uitgeleend door de leden na toestemming eigenaar. Ik stel voor dat alle leden hun persoonlijk materiaal op dit artikel delen.