Stoelenschaak - reactie op: Gezellig schaken op zondag 2 weken 3 dagen geleden

Briljant idee, die stoelenschaak :) chapeau aan Benny

Leer schaken op 1 avond - reactie op: Leer schaken op 1 avond 1 maand 1 week geleden

Op één avond leren schaken is ook voor volwassenen niet zo eenvoudig.  Vooraf toch al eens de loop van de stukken bestuderen maakt het allemaal wat gemakkelijker verteerbaar. ;-)

Jeugdschaak - reactie op: Eerste schaakdag 3 maanden 1 week geleden

Mooi om te zien dat er zoveel animo was op de eerste seizoensjeugdschaak :)

Wel, niet zo prettig, maar - reactie op: Elabek scoort Elo's 5 maanden 1 week geleden

Wel, niet zo prettig, maar zal wel kloppen. Ik heb op de laatste 14 partijen slechts 1 partij verloren, en stijg ... 1 schamel puntje.

Partijen tegen NC tellen sowieso niet mee, daarom de 0 die daar telkens voor staat (aantal partijen stijgt niet). Als je die dus wegneemt, scoor je (tegen tegenstanders met elo) 8 op 13, en dit (staat onderaan) tegen een gemiddelde tegenstand van 1509. Dat verklaart de daling.

1728 voor de laatste 18 - reactie op: Elabek scoort Elo's 5 maanden 1 week geleden

1728 voor de laatste 18 partijen - was reeds 10 pt gezakt door voorgaande score jan-mrt

40 pt naar beneden - reactie op: Elabek scoort Elo's 5 maanden 2 weken geleden

Tja, als je als 1738-iger verliest van 1493 (en 1609)...

40 pt naar beneden - reactie op: Elabek scoort Elo's 5 maanden 2 weken geleden

Bedankt voor je onnodig accurate  toelichting...Je kent de omstandigheden waarin ik verloor in Burcht zeer goed.... Ik heb 13 op 18 gescoord met gemiddelde Elo tegenstander 1509 (mede door te spelen tegen een resem NC tegenstanders).  Ja, ik had misschien  een keer minder moeten verliezen maar op vrijdagavond na een drukke werkweek spelen, soms op verre verplaatsing en dan ook nog zelf te rijden ben ik blij dat ik zoveel heb kunnen spelen. De laatste ronde van ZT kon ik niet wegens ziekte. Enfin, mijn punt was dat ik geen slecht speeljaar achter de rug heb maar in totaal 50 elo ben gezakt. De laatste daling van een vermeende 40 heb ik nagerekend op basis van score en gemiddelde elo vd tegenstander, en ik kom helemaal niet aan 40 maar een stuk minder. Dus zal ik navragen wat precies de oorzaak is.

40 pt naar beneden - reactie op: Elabek scoort Elo's 5 maanden 2 weken geleden

Nogal bizar dat ik op 18 partijen slechts 4x verlies en daarmee 40 ELO zou zakken

(Om de lijst van mijn partijen te zien op de KBSB site druk je op mijn naam)

Opkomst - reactie op: Cas Baelus wint eerste Mols jeugdtoernooi 6 maanden 3 weken geleden

De clubpromotor zal een extra inspanning leveren om zoveel mogelijk deelnemers op de been te krijgen op 17 juni en de resterende zondagen daarvoor :)

Kampioen - reactie op: Zilveren Toren 2018 afdeling 3 ronde 8 8 maanden 2 weken geleden

And the answer is: we promoveren als kampioen !!!

Zilveren Toren 3 jaar promotie op rij - reactie op: Molse schaakclub promoveert 2 jaar na elkaar in Zilveren Toren 8 maanden 3 weken geleden

Mol promoveert ook dit jaar weer in de Zilveren Toren.  3 jaar op rij !!!  Zo spelen we volgend jaar in 2de afdeling.  Wat een droomscenario !

schaakboeken - reactie op: Schaakliteratuur 9 maanden 5 dagen geleden

great !! thanks !!

Schaakboeken - reactie op: Schaakliteratuur 9 maanden 5 dagen geleden

Heb mijn boeken toegevoegd.  Is maar een beperkte verzameling.  De zes boeken van Max Euwe zijn voor de meeste schakers van de Molse schaakclub aan te raden. :-)

Tournée Minérale - reactie op: Tournée Minérale - Een maand zonder alcohol 9 maanden 2 weken geleden

Tournée Minérale zit er weeral op.  Dikke proficiat aan iedereen die heeft meegedaan, dus ook aan me zelf. Voila, ook complimentendag ontgaat me niet

ZT 2018 afdeling 5 ronde 4 - reactie op: Zilveren Toren 2018 afdeling 5 ronde 4 9 maanden 4 weken geleden

Inderdaad, ervaring opdoen is momenteel het allerbelangrijkste.  Puntjes scoren zal nog wel volgen.  Trouwens heel leuk om te zien dat Theo de polo van de Molse schaakclub draagt.

Literatuur - reactie op: Schaakliteratuur 10 maanden 1 dag geleden

Artikel is in de maak met daarin alle materiaal (boeken, dvd’s,...) dat kan uitgeleend door de leden na toestemming eigenaar. Ik stel voor dat alle leden hun persoonlijk materiaal op dit artikel delen.

TISP Quiz - reactie op: Tweede deelname MSC aan de TISP-quiz 10 maanden 3 dagen geleden

Bij gebrek aan foto' s dit jaar, heb ik enkele sfeerbeelden van vorig jaar toegevoegd.

Mooi artikel - reactie op: Interview meester Jos en Tim in GVA 10 maanden 3 weken geleden

Ik hoop dat dit anderen aanspoort of inspireert om ook te beginnen met schaken

Sinterklaas Blitz - reactie op: Super Sinterklaas Blitz 1 jaar 3 dagen geleden

Duidelijke instructies van onze strenge voorzitter :-)  Toch maar weer een mooi filmpje van onze collega schaker van TvMol.

Bord 5 - reactie op: Club kampioenschap 2017 - 2018 : ronde 1 1 jaar 2 weken geleden

comprendo, en inderdaad shit happens... en when the shit hits the fan... of zoiets :)