Hoe maak ik een Lichesstoernooi aan ?

1. Registreer je indien je nog geen gebruikersaccount hebt.  ( Zie Richtlijnen bij het aanmaken van een gebruikersaccount : gebruikersnaam moet voornaam spatie familienaam zijn)
  2. Laat via een mailtje aan webmaster@molseschaakclub.be weten dat je voor jouw club Lichesstoernooien wil publiceren om de nodige toegangsrechten te krijgen.
  3. Na goedkeuring kan je via menu "Mijn menu" - "Inhoud toevoegen" - "Lichesstoernooi"  een Lichesstoernooi toevoegen.
  4. In te vullen velden :
  • Naam : gebruik bij voorkeur dezelfde naam als op lichess.org.
  • Lichess link : de Lichesslink op lichess.org van het toernooi.
  • Wachtwoord : wachtwoord om te kunnen deelnemen aan het toernooi.  Laat gewoon leeg indien er geen wachtwoord is ingesteld.
  • Start : startdatum en uur van het toernooi.
  • Type : kies privé indien toernooi enkel bedoeld is voor leden van jouw club.
  • Met rating : heeft toernooi invloed op de ranking (bij Lichess).
  • Klok : starttijd op de klok in minuten.
  • Increment : het aantal extra seconden per zet, vanaf de eerste zet.
  • Duur : duur van het toernooi in minuten.
  • Organiserende club : geef een deel van jouw clubnaam in, wacht even en selecteer dan de juiste club.  (de nr tussen haakjes is niet de clubnr, maar ons intern ID, dit wordt nooit getoond)
  • Infolink : eventueel link naar extern artikel.
  • Bijkomende info : eventueel bijkomende uitleg over het toernooi.  Bv Voorwaarde voor deelname: je moet in het team Molse Schaakclub - Belgium zitten.
  1. Klik op "Opslaan" en het toernooi wordt getoond in het overzicht.  Standaard worden enkel toernooien getoond vanaf de huidige datum, maar je kan een andere datum selecteren en klikken op Toepassen.  De eerstvolgende 5 toernooien worden ook getoond op de homepage in de blok "Online schaken".  Via het paard-icoontje surft men rechtstreeks naar het toernooi op lichess.org.