Warre Groeneveld wint Paasrapid 2024!

Toekomstig fysicus Warre wint

Met 22 deelnemers werd er op vrijdag 5 april duchtig gestreden voor de eerste prijs, en dat was dit jaar een fles met heerlijke prosecco! Uiteraard is de prijs bijzaak en gaat het om de eer. Die eer is dit jaar weggelegd voor 18-jarige Warre Groeneveld uit Mol-Rauw, student fysica in Leuven.

De start van het toernooi gebeurde wat moeizaam vanwege een technisch probleem met het paringsprogramma. Maarten heeft de boel gelukkig kunnen redden, dit werd door de voorzitter in grote dank afgenomen.

We speelden uiteindelijk 6 ronden van 10 minuten per persoon met een increment van 5 seconden per zet. Een interessante en spannende tijdsmodaliteit zo bleek wel iedere ronde. Op het einde van de partijen stond er dan ook geregeld iemand aan de rand van de afgrond door te flirten met de tijd met nog enkele seconden op de klok.

Het was ook fijn om te zien dat er drie schakers deelnamen die nog geen lid zijn: Adrian, Anton en Daniel. Adrian heeft intussen aangegeven volgend seizoen lid te worden en zelfs interclubs mee te zullen spelen.

Drie spelers behaalden 5 op 6, namelijk Warre Groeneveld, Geert Braekmans en Jan Croonenborghs. De scheidingspunten (B Cut1, Buch, SB, Vsch en OR) hebben tot slot beslist over de winnaar van dit Rapid schaaktoernooi. Nog een dikke proficiat met deze mooie prestatie Warre!

op

in ,