Toernooien

Belgisch schaakkanaal (éénrichting Whatsappkanaal rond alle schaakevents in België)
Belgische schaakkalender (website rond alle schaaktoernooien in België)

Klassieke tijdscontrole

Dit zijn alle toernooien waarbij er meer dan 1 uur per persoon per partij denktijd beschikbaar is.

Nationale interclub (NIC)

uitslagen & paringen

Ploegencompetitie nationaal. Speeltempo: 90 min. voor 40 zetten + 30 min. voor de rest van de partij met een increment van 30 sec. per zet vanaf zet 1. Speeldagen: zondag 14u (eind september t/m april). Fide rated

Zilveren Toren (ZT)

uitslagen & paringen

Ploegencompetitie provinciaal. Speeltempo 90min KO + 30 sec increment vanaf zet 1. Speeldagen: clubdagen van de thuisploeg (meestal vrijdag 20u)(januari t/m maart). 1ste&2de afdeling Fide rated. 3de & 4de afdeling enkel nationaal rated (NON-Fide rated)

Clubkampioenschap (CK)

uitslagen & paringen

Interne individuele competitie. Speeltempo: 90 min. voor 40 zetten + 30 min. voor de rest van de partij met een increment van 30 sec. per zet vanaf zet 1. Speeldagen: vrijdag 20u. Enkel nationaal rated (NON-Fide rated). Deelname aan elke ronde is niet verplicht.

Zuiderkempen (ZK)

uitslagen & paringen

Locale individuele competitie te Geel, Westerlo, Herentals & Mol. Speeltempo 90min KO + 30 sec increment vanaf zet 1. Speeldagen: vrijdag 20u (september-oktober). NON-Fide rated, enkel nationaal rated. Deelname aan elke ronde is niet verplicht.

Vrij Officieel Schaken (VOS)

uitslagen

Dit concept houdt het spelen van officiële schaakpartijen in, dus voor elopunten, tussen clubleden onderling in Ten Hove en dit zonder enige vorm van toernooi of competitie.

Het gaat dus om schaakpartijen voor elo-rating, die kunnen gespeeld worden op een clubavond tegen een ander lid naar eigen keuze in het clublokaal. Je kiest zelf wanneer je de partij speelt en tegen wie. Een VOS partij tegen een bestuurslid kan ook op een ander tijdstip dan op de clubavond en op een andere plek dan Ten Hove, indien gewenst.

Speeltempo: 90min KO + 30 sec increment vanaf zet 1. Enkel nationaal rated (NON-Fide rated). Dit is hetzelfde tempo van het provinciale Zilveren Toren ploegentoernooi dat steeds van januari tot maart plaatsvindt.

Belangrijk: geef de uitslag, de naam van je tegenstander en de naam van de witspeler door aan het bestuur zodat de elo-verwerking bij de KBSB in orde kan worden gebracht.

Ieder lid kan zoveel hij/zij zelf wil tegen dezelfde speler officiële partijen op deze manier spelen. Het bestuur kijkt er nauwgezet op toe dat er bij dit systeem geen misbruik wordt gemaakt in functie van manipulatie van de elopunten.

Als je graag de contactgegevens hebt van een bepaald lid om een VOS partij mee af te stemmen, laat het zeker even weten aan het bestuur.

Als je wordt uitgenodigd door een ander lid om een VOS partij te spelen, en je wil dit liever niet doen, dan heb je uiteraard het recht om te weigeren. Het sportiefste zou natuurlijk wel zijn om in te gaan op zulk een uitnodiging.

Rapid & Blitz tijdscontrole

Paasrapid / Kerstrapid

  • 10’+5″ – 7 ronden – FIDE reglement
  • Start: 20:10
  • Aanmelden: tot uiterlijk 20:00

Gratis voor de leden van de Molse Schaakclub, andere schakers betalen 5 euro. inkom. Naturaprijzen voor iedereen.

Halloweenblitz / Sinterklaasblitz

  • 5’+3″ – 7 ronden – FIDE reglement
  • Start: 20:10
  • Aanmelden: tot uiterlijk 20:00

Gratis voor de leden van de Molse Schaakclub, andere schakers betalen 5 euro. inkom. Naturaprijzen voor iedereen.

Jeugdtoernooien

Open Junior Rapid Competition (OJRC)

Deze jeugdcompetitie omhelst een rapid jeugdschaaktoernooi dat iedere zondagochtend van 10-12u plaatsvindt in het restaurant van Ten Hove. Gaat niet door bij verlengde weekends of tijdens schoolvakanties, tenzij anders vermeld in de Agenda.

Deelnemers melden zich de dag zelf uiterlijk om 10:00 aan bij de toernooiverantwoordelijke. Elke zondag worden er medailles uitgereikt aan de drie spelers met het beste resultaat én aan het meisje met het beste resultaat.

Speeltempo: 10min KO per persoon per partij. Niet voor rating. Er worden steeds ongeveer 6 à 7 ronden gespeeld.

Gouden Paard Rapid Jeugdschaaktoernooi

De details van de 2024 editie zijn gepost als nieuwsitem.